Aardappelkrokantjes
- 4 personen
- gemiddeld
- 40 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de aardappels in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in circa 12 minuten net gaar.
Stap 2
Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
Stap 3
Meng het broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord.
Stap 4
Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord.
Stap 5
Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn.
Stap 6
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin.
Stap 7
Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.