Aardappelkrokantjes

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 40 minuten
  • bijgerecht
Aardappelkrokantjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de aardappels in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in circa 12 minuten net gaar.

Stap 2

Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.

Stap 3

Meng het broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord.

Stap 4

Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord.

Stap 5

Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn.

Stap 6

Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin.

Stap 7

Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voedingswaarden

Energie640 kcal
Vetten36 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten60 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten16 g
Zout0 g

Trefwoorden

familieweekendvegetarischborrelhapjeborrelzonder schelp- schaaldierenzonder soja

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.