Aardappelbitterballen

Zelf vegetarische bitterballen maken? Probeer deze aardappelbitterballen eens. Smeuïg van binnen, krokant van buiten.

  • 8 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • klein gerecht
Aardappelbitterballen

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de aardappelpuree met de helft van het ei, de mosterd en de helft van de panko. Maak balletjes van de puree en duw in elk balletje een blokje kaas. Zorg ervoor dat de kaas volledig is bedekt met puree.

Stap 2

Zet 3 kommetjes klaar met de rest van het ei, de overige panko en de bloem. Rol de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.

Stap 3

Verhit de olie tot circa 175°C. Frituur hierin de bitterballen in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.

Voedingswaarden

Energie270 kcal
Vetten16 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten22 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten7 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

Zonder vlees of visborrelhapjeborrel

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.