Vegetarische linzensoep met rode kidneybonen
- 4 personen
- eenvoudig
- 25 minuten
- hoofdgerecht

Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de courgette en snijd de courgette in blokjes
Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan op half laag vuur. Fruit de ui en knoflook. Los het groentebouillonblokje op in een halve liter heet water.
Stap 3
Voeg de rode currypasta toe en 1 minuut later de linzen. Blus af met de groentebouillon.
Stap 4
Laat het geheel 4 minuten koken en maal dan met een staafmixer alle ingrediënten fijn. Houd de soep warm. Voeg de courgette toe. Proef de soep en voeg eventueel een extra bouillonblokje toe. Wordt de soep te dik? Voeg water toe.
Stap 5
Spoel de rode kidneybonen met warm water. Verdeel ze over voorverwarmde soepborden. Giet de hete linzensoep op de bonen. Doe in elk bord een schep crème fraîche en garneer met peterselie.