Varkensrollade met peterselie en Elfstedendrop
- eenvoudig
- 150 minuten
- hoofdgerecht

Ingrediënten
Voorbereiding
Benodigdheden: bolzeef, blender, koffiefilters & koffiefilterhouder, steekring, bakmatten.
Bereidingswijze
Stap 1
Je start met de bereiding van de rollade.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 80 °C.
Stap 3
Leg de rollade op een bakplaat en smeer deze in met boter, knoflook en tijm.
Stap 4
Zet de rollade 2 uren in de oven.
Stap 5
Verwarm de olie en boter. Haal de rollade uit de oven en leg deze in de pan.
Stap 6
Bak de rollade totdat deze rondom bruin is en een knapperig korstje krijgt.
Stap 7
Ga nu verder met de bereiding van de aardappelpuree.
Stap 8
Schil en kook de aardappelen. Giet ze af en laat ze uitstomen.
Stap 9
Doe de melk, boter, foelie in een pan. Breng het geheel net niet aan de kook.
Stap 10
Leg de bolzeef op een pan. Schep de aardappelen erin en druk ze met de bolle kant van een pollepel door de zeef.
Stap 11
Maak de bolzeef schoon en giet de melk erdoorheen. Gooi de achtergebleven foelie weg.
Stap 12
Voeg de melk geleidelijk toe aan de aardappelpuree. Spatel de melk door de puree.
Stap 13
Ga nu verder met de bereiding van de peterselieolie.
Stap 14
Doe de olie, de verse peterselie in een steelpan. Breng het geheel net niet aan de kook.
Stap 15
Giet het mengsel in een blender en pureer deze tot een gladde massa.
Stap 16
Druk een koffiefilter in de koffiefilterhouder. Zet deze op een pannetje of kom en giet de laurierolie erin. Gooi het koffiefilter weg.
Stap 17
Zet de peterselieolie in de koelkast.
Stap 18
Ga nu verder met de bereiding van de Elfstedendrop-saus.
Stap 19
Doe de jus, drop, azijn en het zout in een pan en breng het geheel op laag vuur aan de kook. Laat al roerend de drop oplossen.
Stap 20
Laat de saus 20 minuten trekken op laag vuur. Roer regelmatig.
Stap 21
Druk een koffiefilter in de koffiefilterhouder. Zet deze op een pannetje en giet de saus erin. Gooi het koffiefilter weg.
Stap 22
Houd de saus apart.
Stap 23
Ga nu verder met de bereiding van de kruidkoekkrokantjes.
Stap 24
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Stap 25
Snijd met een broodmes plakjes van ca. 1 cm van de kruidkoek.
Stap 26
Steek rondjes uit de plakjes met behulp van een steekring.
Stap 27
Besprenkel een bakmat met olijfolie en leg de rondjes erop.
Stap 28
Breng ze op smaak met zout en peper.
Stap 29
Leg een andere bakmat bovenop de rondjes.
Stap 30
Zet de krokantjes 7 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
Stap 31
Ga nu verder met de bereiding van de zuurkoolcrème.
Stap 32
Verhit de suiker in een droge pan op middelhoog vuur totdat deze smelt en goudbruin wordt. Wals of roer zachtjes zodat alles gelijkmatig karamelliseert.
Stap 33
Voeg zodra de karamel kleur krijgt, de zuurkool, azijn, hazelnoten en room toe. Roer goed.
Stap 34
Schep het geheel in een blender. Zet de blender op de hoogste stand 15 minuten aan.
Stap 35
Leg de bolzeef op een pan. Schep het mengsel in de zeef en druk het met de bolle kant van de pollepel erdoorheen.
Stap 36
Breng de crème op smaak met zout en peper.
Stap 37
De laatste stap is het maken van de stoofperencompote
Stap 38
Doe alle ingrediënten in een pan. Laat het geheel op laag vuur 1 u stoven. Roer regelmatig. Leg het deksel er schuin op, zodat de warme lucht kan ontsnappen.