Saffraan stoofpeertaartjes

  • gemiddeld
  • 90 minuten
  • nagerecht
Saffraan stoofpeertaartjes

Ingrediënten

0 stuk

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Begin een dag van te voren met de eerste stappen van het recept. Benodigdheden: mixer, appelboor, deegsteker.

Bereidingswijze

Stap 1

Je start een dag van te voren met de eerste stappen.

Stap 2

Houd ca. 12 draadjes saffraan apart. Schil de peren van onder naar boven. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.

Stap 3

Doe het merg en water samen met de wijn, suiker, steranijs, kaneelstokjes, vanillestokje en de rest van de saffraan in een pan. Breng het geheel aan de kook en zet direct het vuur laag. Laat het vocht ca. 1 uur inkoken op laag vuur. Roer regelmatig.

Stap 4

Dompel de peren onder in het pocheervocht. Leg een stuk bakpapier en een schoteltje op de peren om ze op hun plek te houden.

Stap 5

Pocheer de peren op laag vuur gedurende 30-40 minuten. Ze zijn gaar als een mesje makkelijk door het vruchtvlees glijdt.

Stap 6

Zet de peren in het pocheervocht in de koelkast.

Stap 7

Ga op de dag van het diner verder met de volgende stappen.

Stap 8

Ontdooi het bladerdeeg.

Stap 9

Giet 500 ml koude melk en de mix voor de banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Stap 10

Klop het geheel in één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

Stap 11

Laat de banketbakkersroom opstijven in de koelkast.

Stap 12

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 13

Haal de peren uit de koelkast. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Houd het pocheervocht apart.

Stap 14

Breek het ei en klop het los. Houd de helft apart. Giet de andere helft in een kom en voeg de amandelspijs toe. Roer het geheel met een spatel tot een gladde massa.

Stap 15

Schep de spijs in de holte van de peerhelften. Vul ze helemaal op.

Stap 16

Leg het bladerdeeg op een plank. Steek of snijd rondjes uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de peerhelften.

Stap 17

Vet een bakplaat in en leg de rondjes erop. Leg de peren met de vulling naar beneden op de rondjes. Bestrijk het bladerdeeg met de rest van het ei.

Stap 18

Zet de taartjes 25-30 minuten in de oven.

Stap 19

Kook het pocheervocht op laag vuur 2/3 in, zonder te roeren. Haal een lepel door de stroperige siroop. Als uw vinger aan de achterkant blijft plakken, is de siroop klaar.

Stap 20

Haal de taartjes uit de oven en bestrijk ze direct met de siroop. Laat de taartjes afkoelen.

Stap 21

Laat de chocolade au bain-marie smelten en ca. 10 minuten afkoelen.

Stap 22

Doe de banketbakkersroom, poedersuiker en roomboter in een kom. Klop het geheel met een mixer tot een luchtige botercrème. Voeg geleidelijk de chocolade toe

Stap 23

Spuit of schep de botercrème op de taartjes. Garneer ze met poedersuiker, gehakte amandelen en saffraan.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.