Aardappelwafel met aspergesalade
- 4 personen
- eenvoudig
- 40 minuten
- brunch

Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Je start met de bereiding van de aardappelwafels.
Stap 2
Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Stap 3
Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
Stap 4
Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
Stap 5
Schep de aardappelpuree in een kom. Voeg het ei, de bloem, de kaas en het zetmeel toe en roer het geheel tot een glad beslag.
Stap 6
Breng het beslag op smaak met peper en zout.
Stap 7
Je start nu met de bereiding van de saus Gribiche.
Stap 8
Kook de eieren 7 minuten.
Stap 9
Pel de eieren. Doe de dooiers in een kom. Houd de eiwitten apart.
Stap 10
Voeg de mosterd en een eetlepel vocht van de augurken toe aan de eierdooiers. Roer het geheel tot een glad mengsel.
Stap 11
Voeg de olie toe. Klop het geheel tot een dikke mayonaise.
Stap 12
Hak de eiwitten, kappertjes, augurken en peterselie fijn en roer ze door de saus.
Stap 13
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Stap 14
Tot slot ga je nu aan de slag met de salade.
Stap 15
Schil de asperges en snijd de voeten eraf (ca. 5 centimeter).
Stap 16
Vul een pan met water en voeg een royale theelepel zout toe. Doe de asperges in de pan en breng het geheel aan de kook.
Stap 17
Haal de pan van het vuur en laat de asperges ca. 10 minuten nagaren.
Stap 18
Snijd de asperges scheef af in stukken van ca. 5 centimeter.
Stap 19
Snijd de komkommer in de lengte doormidden.
Stap 20
Haal met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer.
Stap 21
Snijd de komkommer in halve maantjes.
Stap 22
Snijd de venkel eerst doormidden en daarna in dunne plakjes.
Stap 23
Blancheer de venkel 15 seconden in kokend water.
Stap 24
Vul twee schaaltjes met augurkenvocht en leg de venkel in één van beide.
Stap 25
Snijd de ui eerst doormidden en daarna in dunne reepjes.
Stap 26
Blancheer de ui 15 seconden in kokend water.
Stap 27
Leg de ui in het andere schaaltje met augurkenvocht.