Aardappelwafel met aspergesalade

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 40 minuten
  • brunch
Aardappelwafel met aspergesalade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Je start met de bereiding van de aardappelwafels.

Stap 2

Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.

Stap 3

Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.

Stap 4

Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.

Stap 5

Schep de aardappelpuree in een kom. Voeg het ei, de bloem, de kaas en het zetmeel toe en roer het geheel tot een glad beslag.

Stap 6

Breng het beslag op smaak met peper en zout.

Stap 7

Je start nu met de bereiding van de saus Gribiche.

Stap 8

Kook de eieren 7 minuten.

Stap 9

Pel de eieren. Doe de dooiers in een kom. Houd de eiwitten apart.

Stap 10

Voeg de mosterd en een eetlepel vocht van de augurken toe aan de eierdooiers. Roer het geheel tot een glad mengsel.

Stap 11

Voeg de olie toe. Klop het geheel tot een dikke mayonaise.

Stap 12

Hak de eiwitten, kappertjes, augurken en peterselie fijn en roer ze door de saus.

Stap 13

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Stap 14

Tot slot ga je nu aan de slag met de salade.

Stap 15

Schil de asperges en snijd de voeten eraf (ca. 5 centimeter).

Stap 16

Vul een pan met water en voeg een royale theelepel zout toe. Doe de asperges in de pan en breng het geheel aan de kook.

Stap 17

Haal de pan van het vuur en laat de asperges ca. 10 minuten nagaren.

Stap 18

Snijd de asperges scheef af in stukken van ca. 5 centimeter.

Stap 19

Snijd de komkommer in de lengte doormidden.

Stap 20

Haal met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer.

Stap 21

Snijd de komkommer in halve maantjes.

Stap 22

Snijd de venkel eerst doormidden en daarna in dunne plakjes.

Stap 23

Blancheer de venkel 15 seconden in kokend water.

Stap 24

Vul twee schaaltjes met augurkenvocht en leg de venkel in één van beide.

Stap 25

Snijd de ui eerst doormidden en daarna in dunne reepjes.

Stap 26

Blancheer de ui 15 seconden in kokend water.

Stap 27

Leg de ui in het andere schaaltje met augurkenvocht.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

Tips

Serveren: Verwarm het wafel of tosti-ijzer voor en vet het goed in. Schep er een bolletje beslag op. Bak elke wafel in ca. 3 minuten goudbruin. Leg op elk bord één wafel. Verdeel de asperges over de wafels. Steek de komkommer, venkel en ui ertussen. Vouw een plak ham in de lengte dubbel. Rol de ham losjes op tot een roos. Leg de roos tussen de asperges. Herhaal dit drie keer. chep de saus over de ham.Wafel in de pan: Heeft u geen wafel- of tosti-ijzer in huis? Gebruik dan een koekenpan. Druk het aardappelbeslag plat met een spatel. Bak de wafels om en om lichtbruin.Serveer een Sauvignon Blanc Touriane bij deze frisse Paasbrunch!

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.