Mini croissants

Hoe schattig ziet dit eruit in je ontbijtbowl: mini croissants als ontbijtgranen in je kwark of yoghurt! Extra leuk voor in het weekend of tijdens een feestdag.

  • 4 personen
  • uitdagend
  • 60 minuten
  • tussendoortje
Mini croissants

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de suiker met 5 eet­lepels water en de kaneel­ stokjes tegen de kook aan in een kleine (steel)pan. Laat 10 minuten zachtjes trekken. Giet de siroop over in een kommetje en verwijder de stokjes.

Stap 2

Neem steeds 1 plakje bladerdeeg en bewaar de rest in de koelkast zodat het deeg stevig blijft. Rol het deeg uit tot een lap van 15x15 cm en verdeel vervolgens met behulp van een liniaal in 15 stukken van 3x5 cm. Snijd elk stukje deeg diagonaal doormidden en rol de stukjes op als mini croissantjes. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de kaneelsiroop. Herhaal met de andere deegvellen.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de croissantjes in circa 10 minuten goudbruin in de oven. Bestrijk ze na het bakken nog een keer met de siroop. Verlaag de oventemperatuur naar 100oC en droog de croissants nog 20 minuten.

Stap 4

Bewaar de croissantjes in een afgesloten trommel. Gebruik ze als ontbijtgranen met yoghurt of melk.

Voedingswaarden

Energie245 kcal
Vetten9 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten36 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

familieweekendontbijtkinderen

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.