Kip tikka masala met rijst en naan

Neem even de tijd voor dit lekkere recept! Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Kip tikka masala met rijst en naan

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade met een snuf zout en 1 theelepel peper. Leg de kip erin en laat afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de ovengrill voor of gebruik een hete grillpan. Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog. Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar. Houd apart en zet de oventemperatuur op 200ºC.

Stap 2

Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt. Kook intussen de rijst.

Stap 3

Verwarm de kip in de saus. Bak het naanbrood af in de oven. Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.

Voedingswaarden

Energie855 kcal
Vetten33 g
waarvan: verzadigd vet14 g
Koolhydraten95 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten44 g
Zout1.3 g

Trefwoorden

familieweekendkipstoofgerecht

Tips

Liever wat meer groente in dit recept Vervang de rijst dan door sperziebonen.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.