Buchujeon

Hou je van hartig? Dan is deze hartige Koreaanse pannenkoek met garnalen en bosui wat voor jou.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Buchujeon

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Roer 1 eetlepel sojasaus, de suiker, rijstazijn en 1 eetlepel koud water in een kommetje door elkaar en houd apart. Snijd de bosuitjes in 3 gelijke stukken en snijd de stukken in de lengte in reepjes.

Stap 2

Verwijder de eventuele staartjes van de garnalen en snijd ze in de lengte door.

Stap 3

Klop de bloem met de maizena, een snuf zout, de overige sojasaus en 140 ml ijskoud water tot een dun beslag. Schep de bosui, garnalen en knoflook erdoor.

Stap 4

Verhit 1 theelepel van de olie in een koekenpan en schep een lepel van het beslag erin. Bak in een paar minuten op een lage stand lichtbruin en keer het pannenkoekje dan om. Maak op dezelfde manier pannenkoekjes van de rest van het beslag. Houd de pannenkoekjes eventueel warm in de oven.

Voedingswaarden

Energie215 kcal
Vetten7 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten31 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten6 g
Zout1 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenvispannenkoekenborrelhapjeborrel

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.